“КИЇВОБЛАГРОТЕХПОСТАЧ”
приватне акціонерне товариство

Корзина пуста
Підбір автозапчастин по автомобілю
Каталог

Вказані ціни дійсні тільки при замовленні товарів в інтернет-магазині https://www.texsnab.kiev.ua або https://www.texsnab.prom.ua. Для оформлення замовлення інтернет-магазині необхідно обрати товар, заповнити форму, натиснути кнопку "Оформить заказ"

1 жовтня - важливо для автомобіліста!

21.09.2016

Дневные ходовые огни1 жовтня - важлива дата на календарі автомобіліста! Чому? Згадуємо!

1 жовтня – перший день осені, коли всі водії автомобілів, виїжджаючи за населені пункти,  вмикають денні ходові вогні!

Починаючи з 2013 року  пункт 9.8. Правил дорожнього руху зобов’язує:  «…з 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути увімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу - ближнє світло фар…» .

Що це - "денні ходові вогні"?

Відповідно до Правил «денні ходові вогні» - зовнішні світлові прилади білого кольору, передбачені конструкцією транспортного засобу, установлені спереду транспортного засобу  і призначені для покращення видимості транспортного засобу під час його руху у світлий час доби. 

Після таких змін в Правила у власників нових авто, запитань не виникло. Всі виробники вже передбачають в конструкції автомобіля денні ходові вогні, наявність яких спрощує дотримання Правил - вогні вмикаються/вимикаються автоматично, після запуску/зупинки двигуна.

У водіїв транспортних засобів, що не мали такого конструктивного рішення, виникла проблема.... Що робити якщо конструкцією авто не передбачено денних ходових вогнів? Багато майстрів з «золотими руками» вирішили питання відсутності денних ходових огнів зміною схем, адвокати зробили запити і отримали відповіді, але кожен водій сам для себе вирішив: вносити певні зміни в конструкцію свого авто чи застосовувати ближнє світло фар.

Застосування за межами населених пунктів ближнього світла фар замість денних ходових огнів викликає певні незручності:

- неавтоматичне включення світла фар при запуску двигуна;

- швидке використання ресурсу лампи у зв’язку з постійно включеним ближнім світлом.

Безумовно, це приводить до частої заміни авто ламп.

Важливою є своєчасна заміна автолампи, оскільки:

- їх справна робота перевіряється  при проведенні обов’язкового технічного контролю;

- ближне світло фар ми вмикаємо не тільки з 1 жовтня. У світлу пору доби ближнє світло фар ми можемо додатково увімкнути в умовах недостатньої видимості та обов’язково повинні увімкнути у випадках передбачених пунктом 9.8.   Правил дорожнього руху (рухаючись:  у колоні, у тунелях; назустріч загальному потоку транспортних засобів;  на автобусах (мікроавтобусах), що здійснюють перевезення організованих груп дітей;  на транспортному засобі, що буксирує….).

Купити авто лампи галогенові, ксенонові, світлодіодні серед великоїВечерний Киев, ближний свет, ходовые огни, автолампа кількості пропозицій автомагазинів Києва легко. Вибираючи якісне джерело світла для фар  враховуємо наступні характеристики автоламп:

- осьова сила світла,

- кольорова температура (жовтуватий, білий, блакитний),

- розподілення світлового потоку, строк служби.

Варто звертати увагу на нові пропозиції виробників, що розробили лампи зі стандартною силою світла і  великим  строком служби,   що значно збільшує інтервал їх заміни.


Дотримуємось Правил дорожнього руху,  і з 1 жовтня вмикаємо ближнє світло фар (денні ходові вогні) - це  зробить наші авто більш помітними, і можливо збереже  від досадних  зіткнень у світлу пору доби.

Щасливої і легкої дороги, ближнього світла із зустрічної полоси, осінніх заворожуючих красою трас!

З повагою,  Автомагазин  www.texsnab.kiev.ua